Over Stem voor Dieren

Het kernwoord binnen Stichting Stem voor Dieren is bewustwording

Stichting Stem voor Dieren is opgericht met als doel om kinderen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid voor (huis) dieren. Kinderen en dieren hebben van nature iets met elkaar. Ze trekken naar elkaar toe. Misschien komt dat omdat ze allebei afhankelijk zijn van volwassen mensen. Is het hun kwetsbaarheid en hun onschuld dat hen verbroedert? Is het omdat dieren hun intuitie volgen en kinderen nog niet geleerd hebben  alles met de hersenen weg te beredeneren?  Lijken ze een beetje op elkaar omdat ze beiden onbevangen de wereld in kijken?

In elk geval is het aandoenlijk om te zien hoe kinderen en dieren een onzichtbaar lijntje hebben en elkaar beter lijken te begrijpen dan volwassenen hen.  Wij van Stem voor Dieren willen proberen kinderen deze puurheid te laten behouden. Dit doen we door hen te leren dat dieren de mens nodig hebben. Dat een huisdierenverzorging meer inhoudt dan een cavia een kooi geven met voer en water. Dat dieren net als zij behoefte hebben aan sociaal contact en bewegingsvrijheid. Wij leren kinderen respect te hebben voor alles wat leeft, dus ook voor alle dieren op de wereld. Dat varkens net zo graag gezelschap, verzorging en aandacht willen als hun konijn of hond.

Begrijpen dat dieren de aarde met ons delen en recht hebben op goede verzorging en bescherming, zal kinderen bewust maken van hun mede verantwoordelijkheid voor hen. Wij vinden het onze taak ze op een leuke manier te leren wat hun huisdier nu echt nodig heeft en hoe ze kunnen helpen de wereld van de dieren in het algemeen, wat prettiger te maken. Stem voor Dieren staat voor educatie over dierenwelzijn. Op de pagina ‘educatieve dierenwelzijnboeken’ vind je alles over de wijze waarop wij dit doen.

IMG-20151108-WA0022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nancy de Heer
Directeur en auteur