Missie/visie

Missie van de stichting
Stichting Stem voor Dieren is een organisatie die zich op een onderscheidende manier inzet voor dierenwelzijn en natuur bescherming.
Wij ontwikkelen dierenwelzijnseducatie voor de jeugd. Op een leuke, prikkelende manier willen wij kinderen leren dat elk dier, dus ook hun cavia en konijn, net als zij gevoelens hebben, emoties en pijn kunnen ervaren. Belangrijk is om ze te leren dat de meeste dieren groepsdieren zijn.
Dat ze behoefte hebben aan soortgenootjes en willen spelen. Allemaal dingen die kinderen van zichzelf herkennen. Te vaak zitten kleine huisdieren door onwetendheid alleen in een hok. Kinderen, en ook ouders, weten meestal niet dat er veel konijnen en cavia’s hun leven doorbrengen in eenzaamheid en daardoor zelfs eerder dood kunnen gaan.
Ook zullen wij brochures gaan verspreiden naar dierenwinkeliers en kinderboerderijen. In deze instanties worden kleine huisdieren, vaak door onwetendheid, te klein gehuisvest.

Visie voor de toekomst
De stichting wil bereiken dat Nederlandse huisdieren een echt goede behandeling krijgen door voorlichting te geven over diverse soorten huisdieren apart. Zo zullen wij in de komende jaren leuke maar vooral leerzame projecten ontwikkelen over dieren in het algemeen en over huisdieren.
waarom over huisdieren: huisdieren worden vaak alleen gehouden en dat maakt ze diep ongelukkig en eenzaam. Wij leren kinderen dat wanneer je een konijn, cavia, of ander klein huisdier wilt hebben, je er het beste twee kunt nemen.  Behalve de hamster, die kun je alleen houden, dat vinden ze juist fijn. Vaak verdragen ze hun soortgenoten niet. Ook zullen wij ouders en kinderen stimuleren deze dieren uit een asiel te halen waar honderden dieren zitten die graag bij hen thuis willen wonen.

Doelstellingen
Stichting Stem voor Dieren ontwikkelt educatieve dierenwelzijnprojecten. Voor Nederland verhalende dierenwelzijn boeken voor de jeugd.
Om Nederlandse kinderen kennis te laten maken met de zwerfdieren in Zuid-Europese landen zal er in 2017 een nieuw boekje van Valentijn komen. Valentijn in Turkije. Valentijn gaat met zijn oom helpen in een dierenasiel in Turkije waar hij de Turkse jongen Javuz ontmoet.
Voor het buitenland zullen wij voorlichting geven via brochures voor volwassenen over het lot van zwerfdieren. In veel Zuid-Europese landen en Azië worden zwerfdieren verstoten, geslagen en gedood omdat ze zwerfdier zijn. De Stichting Stem voor Dieren wil verandering brengen in het denken over zwerfdieren in het buitenland.
In de toekomst zullen wij organisaties gaan helpen die sterilisatieprojecten opzetten in diverse landen. Sterilisatie is de enige manier om de populatie zwerfdieren terug te dringen.

Geschiedenis
Twaalf februari 2009 is de stichting opgericht met de intentie een onderscheidende organisatie te worden met als doelstelling educatieve dierenwelzijnsprojecten te ontwikkelen. Beginnend in Nederland en zo doorstromend naar Europa. Ons eerste project ‘Valentijns vreselijke vakantie‘ is in november 2013 op de markt gebracht en bereikt intussen steeds meer scholen via campagnes. Ons tweede project ‘Konijn Flip neemt de benen’ voor 7+ is dit jaar verschenen en zal in een campagne in oktober verspreid worden. Beide boeken zijn te koop bij de stichting. De opbrengst gaat naar de vervaardiging van nieuwe projecten.