Missie/visie

Missie van de stichting

Stichting Stem voor Dieren is een organisatie die zich op een onderscheidende manier inzet voor dierenwelzijn.
Voor de jeugd ontwikkelen wij educatie over dierenwelzijn. Op een leuke en prikkelende manier willen wij kinderen leren dat elk dier, dus ook hun cavia en konijn, net als zij gevoelens heeft en emoties en pijn kan ervaren. Belangrijk is kinderen te leren dat de meeste dieren groepsdieren zijn, behoefte hebben aan soortgenoten en willen spelen. Te vaak zitten deze huisdieren door onwetendheid alleen in een hok. Kinderen, en ook ouders, weten meestal niet dat als konijnen en cavia’s hun leven doorbrengen in eenzaamheid ze daardoor zelfs eerder dood kunnen gaan.

Verder zullen wij kinderen vanaf ongeveer elf jaar (middelbare scholieren) bekend gaan maken met de intensieve veehouderij, de diertransporten en de slachterijen. Wat zij als consument kunnen betekenen voor deze groep dieren, die onder ernstig slechte omstandigheden leven in stallen boven op elkaar. Die gekweekt worden voor snelle groei en meer meer vlees, dus het fokken van zwaardere dieren. Iets dat ten koste gaat van hun gezondheid. We zullen ze daarbij informeren over een plantaardige en duurzaam eetpatroon.

 

Visie voor de toekomst
We streven ernaar te bereiken dat Nederlandse huisdieren een echt goede behandeling krijgen. Dit doen we door voorlichting te geven over diverse soorten huisdieren en leuke, maar vooral leerzame, boeken op de markt te brengen waardoor kinderen spelenderwijs leren wat de behoeftes zijn van dieren.
Ook willen wij ouders en kinderen het liefst stimuleren dieren uit een asiel te halen. Daar zitten honderden dieren die graag bij een lief baasje willen wonen.
Voorts zal de stichting volledige openheid geven over het leed van de dieren in de intensieve veehouderij, de diertransporten en de slachterijen. Voor middelbare scholieren wordt er in 2018 een project ontwikkeld over dit onderwerp. Project: Vlees uit de Kuip. Leidraad hiervan is het Handboek Dierenwelzijn Feiten boven Tafel.

Je kunt het boek bestellen door een mail te sturen naar info@stemvoordieren.nl dan krijg je het voor 24 euro gesigneerd door de schrijver thuis gestuurd. Maar je kunt het ook bestellen bij bol.com via deze link, een mooi Sint- of Kerstcadeau:

Bestel Handboek Dierenwelzijn

Doelstellingen

Stichting Stem voor Dieren ontwikkelt educatieve projecten. Voor Nederland verhalende dierenwelzijnsboeken voor de jeugd. Doelstelling is dat er een generatie ontstaat die alle dieren met respect en liefde gaat behandelen. Niet alleen de huisdieren maar ook de onzichtbare dieren in de intensieve veehouderij.

Geschiedenis
Op twaalf februari 2009 is de stichting opgericht met de intentie een onderscheidende organisatie te worden met als doelstelling educatieve projecten over dierenwelzijn te ontwikkelen. Beginnend in Nederland en zo doorstromend naar Europa. Ons eerste project ‘Valentijns vreselijke vakantie‘ is in november 2013 op de markt gebracht en bereikt intussen steeds meer scholen via campagnes. Ons tweede project ‘Konijn Flip neemt de benen’ voor 7+ is dit jaar verschenen en zal in een campagne in oktober verspreid worden. Beide boeken zijn te koop bij de stichting. De opbrengst komt ten goede aan de ontwikkeling van nieuwe projecten.