Verzet tegen de intensieve veehouderij

Verzet tegen de intensieve veehouderij

Wij Nederlanders worden gezien als zorgzaam voor onze huisdieren. Ook wat betreft de regels rondom huisdierenmishandeling scoren we met de maximum celstraf van drie jaar bij ernstige mishandeling, beter dan veel van onze medelidstaten van de EU. Maar daar ligt dan ook de grens.

Als het gaat om  landbouwdieren, dan kan vastgesteld worden na 3.5 jaar onderzoek door een Stem voor Dierenteam, dat wij schandelijk tekort schieten. Deze pagina gaat over de landbouwdieren of zoals ze in de loop der jaren genoemd zijn gaan worden: productiedieren. Meer zijn ze ook niet: gedegradeerd tot vlees, zuivel en ei-fabrieken. Elke vorm van waardigheid van deze dieren is ernstig geschaad door het blindstaren op constante economische groei. Op deze pagina kun je alle details lezen over de behandeling van deze dieren. Met dank aan Wakker dier en CIWF, zij hebben documentatie, cijfers en feiten geleverd die behalve waarheidsgetrouw, soms weerzinwekkend zijn.

In het derde deel van het boek Handboek Dierenwelzijn-Feiten boven Tafel, wordt zonder enige censuur uiteen gedaan waar de overheid en haar inspectie-diensten zoals de NVWA stelselmatig faalt. Dit falen gebeurt in volle bewustzijn omdat de wet dieren, die vroeger de Gezondheids en Welzijnswet voor Dieren genoemd werd, dusdanig manipulatief in elkaar zit dat landbouwdieren nauwelijks tot geen bescherming krijgen tegen pijn, stress, honger, dorst en het kunnen uiten van natuurlijk gedrag.

Wij hopen onze lezers bewust te maken van hun mogelijkheid mee te helpen om deze horrorpraktijken, die zich dag en nacht afspelen in dichte schuren, overvolle vrachtwagens en achter dikke muren van slachthuizen, een halt toe te roepen.  Jaarlijks leiden 550 miljoen landbouwdieren, waarvan een groot deel vlees en legkippen, een kort en desolaat bestaan. Dit moet stoppen en daarvoor vragen we jullie aandacht en om de volgende link op je Facebook en twitterpagina te delen.  Het is de proloog van het derde deel van het Handboek Dierenwelzijn-Feiten boven Tafel, waarin zonder omwegen staat hoe de zittende regeringen decennialang hebben toegestaan dat onze landbouwdieren misbruikt en mishandeld worden.

Zeg vanaf vandaag nee tegen het vlees uit de megastallen, hiermee help je deze economische uitwas  aan te pakken.Wij van Stem voor Dieren zijn geen activisten maar willen rechtvaardigheid voor de landbouwdieren. Deel deze link zoveel mogelijk: Proloog

Hieronder vind je informatie over alle dieren die in de intensieve veehouderij leven, beginnend met een opsomming van feiten uit deze industie:

Nancy de Heer

Feiten algemeen
Varkens
Koeien
Eenden
Kalkoenen
Kippen
Konijnen
Schapen
Geiten
Ganzen

Bestel bij bol.com via deze banner en 10% van de opbrengst gaat naar stichting Stem voor Dieren!