Ambassadeurs

Yvonne Kroonenberg

yvonne_kronenberg Als het gaat om liefde voor dieren, ben ik niet sentimenteel. Ik ben niet iemand die haar eigen verdriet probeert te herkennen in het leed van dieren. We staan niet boven de dieren, zij staan niet boven ons. Dieren zijn dieren; het zijn geen godjes. Een voorkeur voor bepaalde diersoorten heb ik niet. Ik vind paarden en ezels fantastische dieren, maar vind muizen en kikkers ook erg leuk, en mijn hondje Bonne natuurlijk.

Yvonne is geboren in 1950 op het Waterlooplein in Amsterdam. Na de middelbare school ging ze een jaar naar Amerika. Ze heeft psychologie gestudeerd en is vijf jaar als psychotherapeut bij een huisartsenpraktijk aangesloten geweest. Aanvankelijk is ze als columnist gaan schrijven om vanaf 1986 ook boeken te schrijven, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Haar boeken gaan over de liefde en alles wat er verkeerd kan gaan tussen mannen en vrouwen. Ze heeft negen jeugdboeken geschreven over o.a. meisjes en paarden. In 2009 kwam haar boek over het leven van productievarkens in de vee-industrie uit ?Alleen de Knor wordt niet gebruikt?. Yvonne heeft een hond, kat, muis, een aquarium en een verzorgpaard.

Yvonne: ‘Ik zet met heel graag in voor alle dieren die hulp nodig hebben, met alle middelen, zolang je er geen bivakmuts voor nodig hebt.

 

Dick de Vos

dick-de-vos Dick de Vos (1958) zet zich al zijn hele leven in voor dierenwelzijn, natuur en milieu. Hij is natuurgids en schrijver van een aantal natuurboeken, heeft 15 jaar als natuurjournalist gewerkt en hij was 10 jaar bestuurslid van het Comité Anti Stierenvechten. Sinds 2010 is hij gemeenteraadslid in Leiden namens de Partij voor de Dieren en sinds 2009 zit hij voor diezelfde partij in het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Hij wil graag de “stem voor de dieren” zijn waar hij maar komt.

In de Stichting “Stem voor Dieren” herken ik mij zelf: dieren een stem geven omdat ze niet voor zichzelf kunnen opkomen. Nancy en haar team doen dit op een voortreffelijke manier: niet aanvallend en niet beschuldigend. Door de liefde voor dieren bij te brengen, groeit het respect voor onze mede-aardbewoners.

 

Kerst 2023